KATEDRA

nyelviskola Budapest

angol, német, olasz, francia, spanyol, orosz, magyar, cseh, finn, görög, héber, holland, japán, kínai, lengyel, portugál, svéd, horvát, eszperantó nyelvtanfolyamok, nyelvtanulás, nyelvoktatás, nyelvvizsga, tolmácsolás, fordítás

Informatikai képzések vállalatoknak

Találkozott már azzal a problémával, hogy dolgozói

  • nem képesek egy megfelelően megszerkesztett dokumentumot létrehozni
  • nem képesek kultúrált formájú grafikonokat, kimutatásokat készíteni még egyszerű táblázatokból sem
  • nem képesek mások számára is logikusan kereshető mappa és fájlstruktúrát létrehozni?

Ha igen bármelyik kérdésre is a válasza, akkor ne várja a csodát! Autodidakta felhasználói nem fognak fejlődni! Informatikai tanfolyamaink segítségével néhány hét alatt úrrá lehet ezeket a problémákon! Ha pedig az alapokon már túl vannak, jöhetnek a magasabb szintű alkalmazások!

Ne feledje! Minden nap, amivel később kezdi el dolgozói fejlesztését, veszteséget okoz a cégének és bosszúságot Önnek!

„Rugalmas alkalmazkodás a cég képzési igényeihez, amely megnyilvánul a képzési forma megválasztásában, a tanmenet testre szabásában és az időbeosztás kialakításában.”

Cégeknek szervezett számítógépes tanfolyamainkra jellemző:

  • Egységes képzési tematika és módszertan az ország bármely pontján
  • Szervezettség és pontos adminisztráció 
  • Magas szakmai színvonal
  • Évtizedes tapasztalat
  • Jelentős referencialista
  • Minőségi garancia
  • Kedvező árak

Felhasználói szintű informatikai ismeretek képzési program (E-000365/2014/D014)                             

IT – Alapismeretek     16 tanóra

A modul elvégzése után a képzésben részt vevő ismerni fogja az IT legfontosabb fogalmait: a személyi számítógép hardver- és szoftverfelépítését, az adattárolás, a memória fogalmával. Tudnia fogja továbbá, hogy mire szolgál egy információs hálózat, a számítógépes szoftverek néhány gyakorlati felhasználási módját, és tisztában lesz a számítógép-használattal összefüggő egészségügyi, biztonsági, és a számítógép-használattal kapcsolatos jogi és biztonságtechnikai előírásokkal is.

Operációs rendszer (Windows)    16 tanóra

A modul célja a személyi számítógép és az operációs rendszer használatával kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítása. Tudni kell módosítani a fontosabb beállításokat, használni kell a beépített súgófunkciókat, és tudni kell kezelni a „nem válaszoló” alkalmazásokat, valamint az Asztal parancsikonjait és az alkalmazásablakokat is. A tananyagegység elvégzése után könyvtárakat/mappákat kell tudni létrehozni, kezelni és rendszerezni, fájlokat és könyvtárakat/mappákat másolni, mozgatni és törölni, fájlokat tömöríteni és kibontani. A képzésben részt vevőnek tisztában kell lennie a számítógépes vírus fogalmával, és tudnia kell vírusellenőrző szoftvert használni. Ismernie kell továbbá az operációs rendszeren belül elérhető egyszerű szövegszerkesztőket és nyomtatásvezérlő funkciókat is.

Szövegszerkesztés (Microsoft Word)    32 tanóra

A modul elvégzése után a képzésben részt vevő tudni fog szövegszerkesztővel dokumentumokat létrehozni, formázni, módosítani, szöveget másolni és mozgatni akár dokumentumon belül, akár több dokumentum között. Ismerni fogja továbbá a szövegszerkesztő-alkalmazások néhány más funkcióját is: tudni fog például egyszerű táblázatokat létrehozni, képeket és rajzokat beilleszteni, vagy körlevelet létrehozni.

Táblázatkezelés (Microsoft Excel)    32 tanóra

A modul célja a táblázatkezeléssel kapcsolatos ismeretek elsajátítása. A képzésben részt vevőnek képesnek kell lennie kisebb terjedelmű táblázatot megtervezni, létrehozni, módosítani, azon egyszerűbb műveleteket elvégezni. Tudnia kell diagramot készíteni, standard matematikai és logikai függvényeket alkalmazni, illetve képleteket létrehozni és használni.

Haladó táblázatkezelés (Microsoft Excel)    32 tanóra

A modul célja a haladó táblázatkezeléssel kapcsolatos ismeretek elsajátítása. A résztvevők az Excel összetettebb funkcióival ismerkednek meg: megismerik a kimutatások (pivot táblák) készítését, beállításait, megtanulják a diagramok, grafikonok haladó szintű formázási és megjelenítési lehetőségeit, megismerkednek a bonyolultabb logikai, statisztikai, matematikai, mátrix és pénzügyi függvényekkel, továbbá képesek lesznek elemző és munkalap-vizsgálati eszközök használatára, egyszerű makrók rögzítésére és futtatására.

Adatbázis-kezelés (Microsoft Access)    32 tanóra

A képzésben részt vevőnek tisztában kell lennie az adatbázis-kezeléssel kapcsolatos legfontosabb fogalmakkal, és használni kell tudni az adatbázis-kezelőt: Tudnia kell táblákat, lekérdezéseket és jelentéseket létrehozni és módosítani, ezekből formázott dokumentumot készíteni. Továbbá képesnek kell lennie táblák közötti kapcsolatokat definiálni, az adatbázis adatait lekérdezni és módosítani az alkalmazáscsomagban elérhető lekérdezési és rendezési eszközök segítségével.

Prezentáció (Microsoft PowerPoint)    16/20 tanóra

A tananyagegység a prezentációkészítéshez szükséges ismereteket oktatja. Tudni kell prezentációt létrehozni, formázni, módosítani, illetve szövegeket, képeket, rajzokat és diagramokat mozgatni vagy másolni egy prezentáción belül, vagy akár több prezentáció között. Az elkészült prezentáció egyes elemein (képeken, diagramokon, rajzokon stb.) alapvető műveleteket kell tudni elvégezni, különféle vetítési/animálási effektusokat kell tudni alkalmazni.

Internet és kommunikáció     16 tanóra

A képzésben részt vevő elsajátítja az internet használatával kapcsolatos alapvető fogalmakat és szakkifejezéseket, illetve a legfontosabb biztonsági szempontokat. Egyszerű webes keresési feladatokat kell elvégeznie web böngésző és valamely kereső használatával. Képesnek kell lennie arra, hogy a honlapokat felvegye a Kedvencek/Könyvjelzők közé, valamint hogy kinyomtasson weblapokat és találati listákat. A webes űrlapokon is biztonsággal el kell igazodnia. Az elektronikus levelezéssel (e-mail) kapcsolatos alapvető ismereteket is elsajátítja. Levelezőrendszeren keresztül üzeneteket kell tudni küldeni, fogadni, levélhez fájlokat csatolni. Továbbá képesnek kell lennie a levelezőrendszer mappáit/könyvtárait kezelni és rendszerezni.

Képszerkesztés – digitális képalkotás     16 tanóra

A modul célja a digitális képalkotás a napi gyakorlat szintjén való, készség szintű elsajátítása. A képzésben részt vevő a program elvégzése után ismerni fogja a digitális képszerkesztés főbb alapfogalmait, használni tud valamilyen digitális képszerkesztő alkalmazást, képeket tud letölteni, elmenteni, valamint szerkeszteni, szövegformázás, filterek, rajzolási és festő eszközök használatával, képeket fog tudni előkészíteni nyomtatásra, vagy a weben való közzétételére.

Web kezelő – honlap-készítés és szerkesztés      16 tanóra

A tananyagegység célja a honlap készítés alapkészség szintjén való elsajátítása. A programmodul elvégzése után a képzésben részt vevő ismerni fogja a weblap-készítés alapfogalmait, a HTML alapvető elveit, képes lesz egyszerűbb HTML kódot írni, Web-szerkesztő program segítségével weboldalakat, táblázatokat és űrlapokat létrehozni, valamint kereteket és szövegformázást alkalmazni, képekkel dolgozni egy weboldalon, weboldalt közzé tenni, a világhálóra feltenni, valamint fel tudja mérni a weboldalak biztonsági kockázatait, és tisztában lesz az internet jogi kérdéseivel is.

Szervezés:

A képzések zárt képzési formában érhetők el. Az informatikai képzést úgynevezett egyéb, szabad szolgáltatásnyújtásként szervezett képzésként és/vagy engedélyezett képzésként nyújtjuk.

Keresse munkatársunkat

Cím: 1061 Budapest, Anker köz 1-3.

E-mail: corporate@katedra.hu

Deák Ágnes
Tel.: +36 (1) 7000-137 / 313 mellék, +36 (30) 414-5980

Vállalati prospektus letöltése

Referenciák

3M Hungária Kft. • ABB • A.I.D.A • A.S.A. • Aberdeen Asset Management Hungary Alapkezelő • Abic • Accor Hotel • Actilad • Adecco • Adidas • Admirer • AdNovum Hungária • Adware research • Aerzen Hungária • Ag Foods • Agility • Agisys • Agrochimtranspack • Air France • Ajka Elektronika • Akker-...

Kapcsolat

Kövess minket

Vélemények

„Immáron a hetedik alkalommal veszek részt a képzésen. Nagyon jól érzem magam az órákon. A tanárnő oktatása számomra érthető, ezenkívül türelmes és segítőkész is.

"Nagyon meg vagyok elégedve a Katedra iskolával. Az Interneten, a honlapon megfelelő a tájékoztatás. Az e-mail címemre folyamatosan kapom az információkat.

"Nagyon kedves, türelmes és segítőkész hozzáállást tapasztaltam, amikor érdeklődtem a nyelvtanulási lehetőségekről. Az elsődleges szempont, ami számomra a legfontosabb, a rugalmas hozzá állás.

„Minden ember számára fontos lehet az idegen nyelv tanulása. Úgy érzem a Katedra Nyelviskolában kitűnő munka folyik. A légkör barátságos, a tanárok jól képzettek.

"Azért választottam a Katedrát, mert hallottam, hogy nagyon jók az eredmények és a felkészülést támogató tanárok. Nagyon jó volt a csapat, az oktató és a tanfolyamszervező.

"Az én véleményem a Katedra iskoláról abszolút pozitív. Nagyon szeretek ide járni tanulni, a csoport fantasztikus, nagyon jól érzem magam minden alkalommal.

"Nagyon kellemes volt a légkör, odafigyeltek rám, nyelvtanáromat is csak dicsérni tudom.

"Azért a Katedrát választottam, mert a lakóhelyemhez közel, jól megközelithető helyen van és jó a hírneve. Valóban jók a tanárok, és az árak is.

"A Katedra Nyelviskola nagyon családias légkört teremt illetve a tanárok alaposan felkészültek az órákra és a maximumot nyújtják a diákok számára!

„A Katedra nyelviskolát egy szóval tudnám jellemezni: profizmus.